Waarom emigreren?

Geplaatst op 25-08-2022
blog preview image

Hallo lieve volgers. Dit keer een blog van mij, Dick. Normaal maak ik liever de vlogs en Jacquelien de blogs.
Maar soms is het beter dingen even op te schrijven. Een kleine uitleg over onze beslissing te gaan emigreren naar Zweden.
Het begint eigenlijk al zo’n 10 jaar geleden…Het plan om een camperplaats te beginnen in Spanje, toen nog een zeldzaamheid.
We bekeken gedeeltes van Spanje waar onze voorkeur lag en al snel wisten we het…Net in het binnenland achter Alicante daar moest het gaan gebeuren. We parkeerde onze camper bij Casa Hondon en gingen op zoek naar het juiste plekje.

Onze emigratieplannen werden steeds concreter en ook vonden we diverse leuke plekken om onze droom te kunnen gaan verwezenlijken. Jacquelien ging naar school om de taal te leren en ook ik deed online mijn best.
Maar toen…We vertelden ons plan aan mijn moeder. Deze werd daar zo verdrietig van, dat wij besloten de plannen diep in de ijskast te zetten.
In 2021 werd het voor ons tijd de plannen uit de ijskast te halen. Wat was er nu veranderd? Moeders is er gelukkig nog steeds maar gaf de afgelopen tijd aan dat het voor ons tijd wordt, ons hart te gaan volgen.
Ook verloor ik op het werk enkele collega’s die hun pensioen nooit mochten bereiken. Met Bert, sprak ik af mijn dromen te gaan volgen…
En waarom nu geen Spanje maar Zweden? Afgelopen jaren reisden wij veel met onze camper in beide landen en beide landen vinden we heerlijke landen. In Juni 2021 gingen we weer op zoek in Spanje naar een droomplek. Deze vonden we vrij snel, maar na een goede nacht slapen besloten we dat het geen Spanje zou worden. Mazzel verzet bij warm weer geen stap en ook wij vonden het in Juni al te warm.
In September waren we weer onderweg in Zweden en wat voelden we ons daar gelijk weer thuis. We hadden op Hemnet (een soort Zweedse Funda) een leuk huis gezien in de omgeving waar we ons het fijnst voelen.
Dit huis werd het niet vanwege ons budget, maar wat was de plek uitstekend. Toen in December in dezelfde straat een huis te koop kwam, hapten we toe voordat het huis op Hemnet verscheen.
Achteraf zijn we misschien wat te impulsief geweest en hebben we teveel vertrouwen in de verkopende partij gehad, maar wat hebben we een heerlijk huisje op een heerlijke plek!

Omdat we het huisje de komende jaren als vakantiehuisje wilden gebruiken besloten we de camper te gaan verkopen omdat deze dan alleen op de camping zou blijven staan en dat zouden we zonde vinden en ook qua kosten gewoon zonde.
Op mijn werk kreeg ik het steeds minder naar mijn zin en ook Jacquelien zag dat aan mij.
Het ongeluk van Jacquelien in Zweden liet ons nog maar eens zien dat het leven zo voorbij kan zijn…Onze gedachtes zaten steeds meer in Zweden, en toen het bericht kwam dat onze camper verkocht was wisten we het zeker.
WE GAAN EMIGREREN!!!

Camperplaatsen die je moet bezoeken

Camperplaats de Rucphense weide

We bezoeken dit keer een pas geopende camperplaats in Rucphen. Verkennen de omgeving op de

Camperplaats Hansweert

We bezoeken weer een prachtig plekje. Dit keer camperplaats Hansweert in Zeeland. Helaas veel wind

Camperplaats Hoedekenskerke

We gaan een paar dagen naar Zeeland. Onze eerste stop is Hoedekenskerke. Hier is sinds