Voorbereiding Zweden 1

Geplaatst op 26-12-2021
blog preview image

Onze voorbereidingen.

Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde hebben we diverse papieren moeten aanvragen die de makelaar nodig heeft voor de aankoop van ons huis:

-kopie paspoort van beiden
-kopie trouwakte
-kopie geboorteakte

Deze hebben we allemaal aangevraagd en zijn nu binnen, nog even inscannen en dan via email naar de makelaar.

Energie: dit hebben we nog niet geregeld, de huidige eigenaar gaat onze namen doorgeven en dan krijgt ze een bevestiging. Daarna moeten we zelf nog even bellen.
Maar dat loopt en komt vast goed.

Verzekering: deze hebben we nu compleet geregeld, een kopie komt naar ons toe, daar wachten we nog op.

We wilden ook een bankrekening openen, maar dat is nog niet gelukt, de handelsbank en de swedbank doen dit niet zonder persoonsnummer, we gaan, als we eind januari naar ons huisje gaan, wel wat banken af om te vragen. Of heeft iemand nog een tip?

Dan zou je zeggen, dan vraag je toch een persoonsnummer aan? Dat kan je aanvragen als je echt gaat emigreren, en heb je dus een bewijs van uitschrijving nodig vanuit Nederland. Daar kom ik in 1 van de volgende blogs nog is op terug.

Wat hebben we tot nu toe voorbereid:

-aankoop auto

De auto hebben we van de week opgehaald, en we zijn super blij. Comfortabel en lekker veel bergruimte. Het is een volvo xc70.
Voor mazzel hebben we een nylon bench binnen gekregen, deze kan mooi op de achterbank.

-bootreis geboekt

De laatste paar keer naar zweden namen we de TT Line Rostock Trelleborg. Maar na wat rondkijken en enkele tips hebben we deze keer gekozen voor Stenaline en dan Kiel Gotenborg. Deze ferry vertrekt 19 uur en de volgende ochtend om 9 uur ben je in Gotenborg, dan is het voor ons nog 325km ongeveer. Op deze ferry mogen honden, en ze hoeven geen muilkorf om. De hond mag alleen in de hut en naar de uitlaatplaats, dus niet in de sociale ruimtes.

-aankoop spullen

Een paar weken geleden al een rondje action gedaan en wat klusspullen gekocht en een partij verhuisdozen. Dit allemaal gesorteerd en staat klaar. Ook hebben we nu 2 luchtbedden, winterdekbedden zijn besteld en de hoezen had ik al.

Toen we de laatste keer in Zweden waren hebben we daar al een salontafel en een tv kast gekocht. De rest kopen we wel als we daar zijn.

-leren van de taal

We krijgen een heleboel vragen of we de taal ook gaan leren. Nou daar zijn we wel mee bezig, we doen dit via de app Duolingo. Dick doet dit al meer dan een jaar en ook ik ben nu begonnen.

-camperplaatsen

De meest gestelde vraag is toch wel of we een camperplaats gaan beginnen. Nou hebben we nog geen idee welke regels daarvoor gelden in Zweden, ook dit gaan we uitzoeken. Maar ontvangen van campervrienden kan altijd.

Al met al een hoop geregel. Voor nu hebben we waarschijnlijk alle papieren maar de situatie kan zomaar veranderen.

We kijken er heel erg naar uit en we tellen de dagen af, 24 januari vroeg in de ochtend vertekken we.
En natuurlijk gaan we ook dit avontuur vloggen, de vlogs zullen iets anders worden, maar hopelijk blijven jullie ons volgen.

Volgt U ons nog niet: De Mazzel op Youtube.

Zijn er nog vragen en of opmerkingen, dan horen we dit graag.

Jacquelien
Hejdå

Camperplaatsen die je moet bezoeken

Camperplaats de Rucphense weide

We bezoeken dit keer een pas geopende camperplaats in Rucphen. Verkennen de omgeving op de

Camperplaats Hansweert

We bezoeken weer een prachtig plekje. Dit keer camperplaats Hansweert in Zeeland. Helaas veel wind

Camperplaats Hoedekenskerke

We gaan een paar dagen naar Zeeland. Onze eerste stop is Hoedekenskerke. Hier is sinds