Blog 19, incl recept en vraag en antwoord

Geplaatst op 11-07-2020
blog preview image

7 Juli 2020:

Vandaag komt in de middag Dick zijn nieuwe telefoon, word bezorgd bij moeders tussen 15 en 17 uur. In de ochtend even lekker rustig aangedaan, al snel kwam het zonnetje door en buiten nog even heerlijk koffie gedronken. Dick heeft de camper een stuk gepoetst en daarna was het tijd voor een broodje. De beheerder op de camping ging het gras maaien, dus Dick heeft de kleine maaier van de camping even geleend en ons plekje ook even netjes gemaakt.
Rond een uur of 15 waren we bij moeders en dan maar wachten, en ja hoor rond 16 uur kwam hij, dan de gegevens overzetten, dat duurde 2 uur. Dus hebben we eten besteld en samen met moeders daar gegeten.

Rond 18.30 waren we weer bij de camper, op 1 wachtwoord na was alles goed in zijn nieuwe telefoon, maar ook dat is weer voor elkaar. Kan hij mooiere filmpjes en fotos maken.

8 Juli 2020:

Vandaag heeft Dick een cursusdag op zijn werk, ook dat hoort erbij
Het word een regenachtige dag, dus rustig aan gedaan. even gestofzuigd en diverse kastjes schoongemaakt. Rond een uur of 13 werd het toch weer droog en nog lekker een stuk met Mazzel gelopen.
Kippepootjes gebraden en aardappeltjes gebakken.
in de avond hebben we nog even wat Youtube filmpjes bekeken.

9 juli 2020:
Het word een regenachtige dag vandaag, dus gaan we koken. We maken goulash.

Ingredienten:

600 gr stooflappen
4 uien
2 paprika
goulashkruiden
aardappeltjes, klein beetje

Bereidingswijze: Snij het vlees in blokjes en doe dit in de braadpan met beetje boter, voeg alvast klein beetje kruiden toe. (Let op: zakje wat ik gebruik kun je wel 3 of 4 keer goulash mee maken)
Snij de uien en paprika in blokjes en voeg dit toe zodra het vlees beetje bruin is. Als dit 15 minuten op heeft gestaan voeg nog wat kruiden toe en beetje water en laat alles 2,5 tot 3 uur sudderen. Als het bijna gaar is, voeg je nog wat aardappelblokjes toe en laat dit dan nog 20 minuten sudderen. Rijst koken en smullen maar.
Kruiden zijn te koop bij Kaufland en Duitsland

En wat hebben we heerlijk gegeten, nog 2 bakjes in de vriezer gedaan.

10 juli 2020

In de ochtend nog even wat regen, dus blog bijwerken en lekker even op internet.
Gelukkig klaarde het rond half 2 weer op en konden we nog even genieten van het zonnetje.
Rond 16 uur was Dick terug van zijn werk en heb ik met de auto even boodschappen gedaan
Lekker broodje kip met sla gegeten en wat tv gekeken

11 juli 2020

Vanmorgen lekker even buiten gezeten en nagedacht waar we volgende week heen gaan, vrijdag hebben we afspraak bij Zizo, nog 1 onderdeeltje plaatsen voor de zonnepanelen. We gaan woensdag voor 2 nachtjes naar een camping van de NCC in Alphen a/d Rijn.
Rond een uur of 14 ging Dick naar zijn werk en ben ik samen met Mazzel even op de fiets bij moeders in Rozenburg geweest. Daarna nog even lekker in de zon gezeten en eten gemaakt.
En natuurlijk een stukje van de kwalificatie F1 gekeken

Vraag en antwoord:

Marion Brouwer Eigenlijk praktische vragen.
Hebben jullie een stofzuiger in de camper?
Hebben jullie plezier van de wasmachine?
Doen jullie boodschappen voor een paar dagen of bekijk je het per dag?

Beste Marion, ja wij hebben een stofzuiger in de camper, een dyson v8 animal, heeft lang geduurd voordat ik hem besteld had, want is best prijzig. Heb al vele stofzuigers geprobeerd, maar dit is echt een wonderding, zuigt alle haartjes van Mazzel goed op. Accu is na een grondige beurt wel leeg, maar dan laden we hem weer op en klaar voor de volgende keer.

De wasmachine: Voor kleine wasjes is het echt een perfect ding, zo hou je de was lekker bij als je lang onderweg bent zoals wij. Vesten truien en spijkerbroeken word lastig, maar daar hebben we genoeg van dus dat was ik dan als ik een keer naar ons stenen huisje ga, voor de rest perfect ding.

Boodschappen: Meestal doe ik 1 keer per week met de auto, als we die bij ons hebben, veel boodschappen, melk limonade enzz. Dan hoef ik na een paar dagen alleen nog maar wat verse dingetjes bij te halen. Als we aan het touren zijn rijden we met de camper naar een supermarkt en slaan we zvm in.

Camperplaatsen die je moet bezoeken

Camperplaats de Rucphense weide

We bezoeken dit keer een pas geopende camperplaats in Rucphen. Verkennen de omgeving op de

Camperplaats Hansweert

We bezoeken weer een prachtig plekje. Dit keer camperplaats Hansweert in Zeeland. Helaas veel wind

Camperplaats Hoedekenskerke

We gaan een paar dagen naar Zeeland. Onze eerste stop is Hoedekenskerke. Hier is sinds